Gårdsutsalg

I utsalget på gården får du mer enn bare kransekaker og våre egne produkter.

Her er det også mye godt fra våre kolleger i Bondens Marked og lokale produsenter.

Vareutvalget varierer litt med sesong, men du finner stort sett varer fra disse produsentene:

Bakken Øvre Gårdsmat
Vi en småskala matprodusent og familiebedrift i Løten hvor tre generasjoner Kildahl er med i driften. Vi legger stor vekt på å produsere kortreist mat, og foredler våre egenproduserte råvarer, det vil si våre egne slakt av storfe og gris, og egg fra egne høner.

Leverer: Egg, ferdigretter, kjøttkaker, medisterkaker, pølser m.m.

Bamsrudlåven
Vi lager en iskrem og sorbet basert på ferske lokale råvarer - I Gårdsisen bruker vi melk er fra naboens kuer og eggene er fra gårdens frittgående høner.
Bamsrudlåven er en familiebedrift som ligger ved Mysen i Indre Østfold, og her har det vært eggproduksjon i over 30 år - i dag har vi 7500 frittgående høner på Gården.

Leverer: Is, sorbet og krokanstrøssel

Eventyrsmak - Bakke Gård 
Bakke Gård ligger nøyaktig på delet mellom Modum og Sigdal. Arbeid fra morgen til kveld viser resultater for både folk og fe. At Anne Karin og Svein i tillegg driver gårdsbakeri og drar på markeder og messer kan bare bety at arbeidskapasiteten er upåklagelig. På gården og i nærmiljøet finnes det ikke en eneste bærbusk som står uten å bli plukket. Det resulterer i et bredt utvalg av syltetøy og enda flere geleer.

Leverer: Syltetøy, geléer, kjeks, pynteblomst og spekepølse av elg.

Eventyrsmak – Fossen gård
Fossen gård ligger i Modum, ikke langt fra Kaggefossen. Steinar Jokstad og Siv-Iren Brateng er ganske unge og «nye» bønder. De sparer ikke akkurat på kreftene!
Gården jobbes opp og fram og det vises fra uke til uke at her bor det driftige folk. Det yrer av liv rundt husene, helt fra sauer til bier – og barn. Ikke så merkelig at disse bøndene gjerne vil ha dyr rundt seg – Siv-Iren har tross alt vært sjef for dyreavdelingen i Vassfaret Bjørnepark. Fossen Gård har også spesialisert seg på ville vekster.

Leverer: Tørket sopp, sirup, olje, Huldredråper, ramsløkspesto og ramsløkssmør.
 

Godt og Hjemmelaget
Vi i Godt og Hjemmelaget er opptatt av tradisjon og kvalitet i våre produkter. Våre lefser er tuftet på gode gamle oppskrifter som går tilbake i våre familier.

Vi er nøye både med våre råvarer og våre gode lefsebakere, vi har sikret oss gode norske råvarer fra gårder vi kjenner og er glade i. Her skal du finne den gode hjemmelagete smaken på dine favorittlefser.

Leverer: Tynnlefse, konfektlefse, seterlefse, Krinalefse, mandelpotetlefse, nordlandslefse

Haugen Gardsmat
Haugen Gardsmat as er ei bedrift som spring ut frå Haugen Gard i Flåm. Me er opptekne av at dei naturgjevne forholda i den spektakulære naturen er med å danne grunnlaget for matkulturen vår. Haugen Gardsmat produserer mat tufta på tradisjon, kvalitet og samspel med naturen kring oss.

Leverer: Spekemat

Heidal Landbruksprodukter
Heidal Landbruksprodukter har et stort utvalg av spekemat og ferskvare! Vi produserer fra egne dyr med 100% sporbarhet. Heidal Landbruksprodukter er en familiebedrift som drives fra gården Øvre Bergdølmo i Heidal. Alt kjøtt blir foredlet på gården og all spekematen henger til modning/tørking på vårt stabbur. 

Leverer: Kjøtt fra storfe, sau/lam og ferdig foredlede kjøttprodukter som kjøttkaker, medisterkaker. 

Helnora
Kristian Eriksen er en småskala honningprodusent på Konnerud i Drammen. En av få som lever av birøkt og honningproduksjon. Birøkten drives på en naturlig og tradisjonell måte. Fokus er på bienes velvære, natur og miljø. Bruk av medikamenter i norsk honning er fraværende, og vi produsere noe av det reneste produktet som finnes i dagens landbruk. Om sommeren står bikubene utplassert i områdende Skoger, Konnerud, Mjøndalen, Hokksund og Skotselv. I august flyttes bikubene til Telemark for å hente lynghonning, andre bikuber samles i Skoger og Konnerud for vinteren.

Leverer: Sommerhonning, lynghonning og smakstilsatt honning

Hemlaga på Næs
Gårdens navn er Øvre Næs mellom, som er en gammel slektsgård liggende vakkert til i Røykenvik med Brenneriet nederst på eiendommen. Det er allsidig drift på gården med kyr, skog og epler.

Leverer: Eplemost og geléer

Hringariki
Hringariki Kaffebrenneri er et lite og lokalt kaffebrenneri som ligger på Borgen ved Tyrifjorden. Hos oss står kvalitet og sporbarhet sentralt. Vi kjøper spesialkaffe av høy kvalitet og leter etter de beste råvarene med ulike karakterer og egenskaper. Vår målsetting er å få frem det beste fra hver kaffebønne. Våre leverandører har nære samarbeid med kaffeprodusentene for å sikre topp kvalitet og en transparent produksjon. Ved å handle primært med småskala produsenter sikrer vi verdiskaping og gode forhold på lokalt plan.

Leverer: Ulike type kaffe, hele bønner og ferdig malt

Kjevla
Kjevla baker lefser på tradisjonelt vis på takke. Vi baker potetlefser, potetlomper og tjukklefser og lager den fantastisk gode lefsekremen. Vi baker også glutenfrie tjukklefser og potetlefser.

Leverer: Glutenfri lomper, potetlefser, mørlefser og lefsekrem

Linnea Finnskogen
Linnea Finnskogen AS begynte å produsere sirup i 2006. Inspirasjon til navnet ble hentet fra skogsblomsten Linnea og det geografiske området Finnskogen, som strekker seg fra Eidskog i sør til Trysil i nord. Skogsområdene er rike på ressurser. Blomster som geitrams, løvetann, kløver og mjødurt brukes i produksjonen til saft eller sirup, men den mest benyttede råvaren er granskudd og bær. Det er hovedsakelig tyttebær og blåbær, samt hagebær dyrket i Finnskogsområdet. Å beholde mest mulig av bærsmaken betyr gode smaksopplevelser. Gode bærprodukter uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer er enkelt å kombinere med all slags mat.

Leverer: Siruper og kryddersalt

Lygna Sjømat
Lygna Sjømat as bygger videre på tradisjonene. Våre produkter er skapt av nøye utvalgte råvarer fra distriktet, godt håndverk og familieoppskrifter, som er videreutviklet gjennom generasjoner.
I første omgang satser Lygna Sjømat as på tradisjonsrike produkter som Einerrøkt laks, Varmrøkt krydder laks, og Gravet laks.

Leverer: Laks og sennepssaus

Løiten Hjorteoppdrett
Brendholen Gård har vært i slekta siden 1783, og nåværende eier Ragnhild Rustad Krogstie tok over etter sin far Jan Peder Krogstie i 2002. Det var vel etter flere jaktturer på Fiskå i Vanylven, tanken på å få disse fine dyra hit til Løten begynte å ta form. Hjortekjøtt var mørt og kjempegodt! Vi solgte en del av jaktbyttet til en bra pris, og etterspørselen var stor. Forholdsvis lite jobb med dyra var også en fordel da vi begge har full jobb utenom garden. Vi så rett og slett for oss muligheter ved hjorteoppdrett! Dette med helsekjøtt var også noe vi så veldig positivt på!

Leverer: Kjøtt av hjort og ferdige foredlede produkter som kjøttkaker og karbonader

Markajentene
Markajentene har siden starten i 2008 basert sine aktiviteter på gode råvarer knyttet til Nordmarka og produsenter på Østlandet. Vi formidler matkultur fra Oslos skoger med utgangspunkt i bedriftens beliggenhet på Finnerud i Sørkedalen. Vi ønsker å skape et levende miljø rundt mattradisjoner fra Nordmarka.

Leverer: Knekkebrød og kjeks

Moahaugen Gaard
Moahaugen Gard ligger i Heggenes i Øystre Slidre og tilbyr lokalprodusert mat av egne dyr. Bente og Geir Tore Rakstad driver gården med 180 vinterforede sauer og som ligger fint til med utsikt utover Heggefjorden. På sommeren beiter sauene i naturlig omgivelser på rundt 1000 meter over havet, noe som setter sitt preg på lammekjøttet fra Moahaugen Gard.

Leverer: Lammekjøtt/lår

Ommang Søndre
Ommang Søndre er en biologisk-dynamisk gård som ligger i Løten på Hedmarken i et stort og åpent landskap. Gården har eng- og kornproduksjon, noe grønnsaker, potet. Husdyrholdet er kuer, geiter, høner og noen ender. Dyra beiter på eng, i hamning og på setervoller 700 moh. oppe i Løten allmenning. All geitemelk og en del av kumelken foredles til kvit og brun ost. Ostene ystes tidlig om morgenen i det gamle bryggerhuset på tunet tre dager i uken. Melken pasteuriseres ikke før ysting. Koking av brunost skjer med vedfyring. Dette gir ost med mye smak. 

Leverer: Brunost og geitost

Prestholt
Ved foten av Hallingskarvet, 1200 meter over havet, ligger Prestholt geitestøl som hører til Rudningen gård i Hol. Geitene, som ble fraktet over fjellet fra Osterøy til Hol i 1989 av geitebonde Reidar Stenberg, har det blitt mye god geitost av opp gjennom årene. Familien Stenberg har produsert ekte, brun geitost på stølen siden 1990. I dag lever Reidar og kona Kjersti av gårdsdrift og geitostproduksjon, sammen med sønnen Tim Reidar, som er utdannet kokk og konditor.

Leverer: Prisbelønnede oster og geiteyoghurt

Ringi
Denne leverandøren er så å si vår nabo. Øvre Ringi gård er gammel! De ligger på det vakre Tanumplatået ved Slependen. Jon Ø Ringis familie kjøpte Øvre og Nedre Ringi i 1661 av en mann ved navn Søren. Hans to eldste sønner fikk hver sin gård. Øvre Ringi har gått fra far til sønn siden den gang. Jon er 10 generasjon. 

Leverer: Eplemost på ulike sorter epler samt perlende eplemost og rabarbra.

Sirupstynnkakebakeriet
Sirupstynnkaker etter Bestemor’s oppskrift fra Rendalen, med: setersmør, fløte, sirup, kardemomme, hvetemel og litt vann. Den beste tradisjonsbaksten, godt håndarbeid på gamlemåten, kjevles og stekes på takke... Du kjenner oss på smaken!

Leverer: Sirupstynnkaker

Soppgleder
Morten Jødal har vært soppkontrollør siden 1980 og driver nå med soppkurs, sopp-produkter og granskuddpesto. Han er ikke bare en god kollega fra Bondens Marked, men også en av våre lokale kollegaer.

Leverer: Soppsoya og granskuddpesto

Thorbjørnrud Ysteri
Thorbjørnrud Ysteri er en del av den store lokalmatsatsingen Olav Lie-Nilsen har gjort rundt mathotellet Thorbjørnrud. Det tradisjonelle konferansehotellet har de siste årene utviklet seg til å bli en anerkjent lokalmatprodusent som tilbyr hotellgjestene sine ureist mat, hotellbrygget øl, oster fra eget ysteri, inspirerende matkurs, foredrag og omvisninger.

Leverer: Ost; Ceddar, Rød Ku, Brie og Pepperknoll «Hadelandstrøffel»

Wild Fire Foods
Her kommer en annen lokal favoritt! 
Selv om vi heter Wild Fire er ikke alle sausene sterke, de er mer krydret og fulle av smak, vilt gode og laget med passion. Det hele startet i 2016 og med Chef Jeff sine fantastiske bbq- og chilisauser, oppskrifter han arvet fra sin Ur-Amerikanske bestemor, kokken til bokselegenden Joe Louis. Vi viderefører familietradisjonen vår med gode gammeldagse metoder og videreutvikler med spennende og autentiske smaker håndlaget med gode råvarer her i Norge. Vi vil være inkluderende og setter alltid smaken først, så produktene er naturlig veganske eller vegetariske og FRI FOR melk, msg, modifiserte stivelser, fruktosesirup, søtstoffer, nøtter og røyk- essens. Mange er fri for raffinert sukker og med lavt saltinnhold. Alle er også glutenfrie, unntatt noen av de med øl. 


Leverer: BBQ saus, dressinger og marinader